Акценти
Начало / Общество / Джентълменско споразумение срещу „плакатната война” подписаха партиите в Плевен

Джентълменско споразумение срещу „плакатната война” подписаха партиите в Плевен

По предложение на кмета Георг Спартански днес в Община Плевен представители на партии и коалиции, които ще участват в изборите за президент, подписаха  споразумение за спазване на разпоредбите на закона и разлепване на агитационни материали само на разрешените за целта места.

Подписа си под споразумението днес сложиха ГЕРБ, Реформаторски блок, АБВ, БДЦ, НФСБ, БСП, ДПС, ББЦ, НПСД.

„Това е едно джентълменско споразумение, свързано с плакатната война, която започна да съпътства всеки избор и  нанася доста щети на града, свързани най-вече със замърсяването”, каза кметът преди подписването на споразумението. Той отбеляза, че именно водещите партии и коалиции трябва да дадат пример за опазване чистотата в града, като поемат „морален ангажимент и положат всички усилия да мотивират своите активисти  и предизборни щабове да разполагат своите агитационни материали на отредените за това места”.

img_5042

„Нека Плевен демонстрира едно по-добро, от висока класа предизборно поведение, което да стане устойчиво напред в годините и това да бъде модел за останалите общини в България”, пожела кметът.

Всички, подписали споразумението, заявиха, че подкрепят неговия морален аспект и поеха ангажимент да положат максимално усилия да запазят града чист. Дано и занапред джентълменското в политиката да надделява, защото това ще е за доброто на Плевен и на цяла България, отбелязаха те.

В започналата вече предизборна кампания партиите и коалициите ще имат възможност да лепят агитационните си материали на повече от 30 афишни колони в целия град, както и на осигурените от Общината пет табла, на които двустранно могат да бъдат разлепени 18 афиша. По закон за агитационни материали могат да бъдат използвани и частни сгради, но само с разрешението на техните собственици.

img_5054

img_5045

img_5047

img_5052

img_5050

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...