Начало / Култура / Джейлян Демирев: Всеки разход е одобрен от контрольор и счетоводител

Джейлян Демирев: Всеки разход е одобрен от контрольор и счетоводител

За всеки разход, който съм направил като главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл, има заявка и одобрение с подпис на контрольор на Общината и счетоводител. Това заяви на пресконференция днес Джейлян Демирев. Той поиска да се срещне с журналисти, тъй като се чувства несправедливо обвинен в публикации в някои медии за неправомерно изразходване на бюджета на ансамбъла.

Той съобщи, че за миналата година ансамбълът е разполагал с бюджет в размер на 443 000 лв., от които 421 000 лв. са за заплати и осигуровки. Другото по-голямо перо, извън разходите за ток, телефон, командировки, са 2 600 лв. за студийни записи, които Демирев е категоричен, че са наложителни, за да се популяризира творчеството на ансамбъла.

Според Демирев най-добрата атестация за неговата работа като главен художествен ръководител и хореограф на Северняшкия ансамбъл е високата оценка, която съставът е получил на провелия се през миналата година Национален преглед на професионалните фолклорни състави. Там северняците са представили четири нови танца.

В нападките срещу него Демирев открива политически привкус, но заяви, че не е политическо лице. „Давам си сметка, че случващото се с мен рефлектира върху имиджа на ансамбъла, но не мисля да подавам оставка. Ако не са доволни от мен, да ме съкратят”, заяви Демирев. Той не изключи възможността по съдебен път да търси реабилитация за накърнено лично достойнство с „насажданите неверни твърдения за неправомерно изразходване на средствата от бюджета на ансамбъла”.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...