Акценти
Начало / Крими / Деца – ветерани в кражбите, обраха магазин в Пордим

Деца – ветерани в кражбите, обраха магазин в Пордим

15-годишен със седем заявителски материала в полицията и 13-годишният му помощник с 23 заявителски материала за кражби са извършили поредния си удар. Този път двете деца разбили магазин за хранителни стоки в Пордим, съобщават от пресцентъра на МВР – Плевен.

Сигнал за кражбата подала стопанката на магазина – 61-годишна жена, която се обадила в полицията в 8.30 ч на 23 ноември. Кражбата е станала през нощта, след като затворила магазина към 19 часа. Крадците задигнали 35 лв. от касата, хранителни и сладкарски изделия. След извършения оглед, полицаите са установили, че в магазина  е проникнато като е разбит катинара и взломено  заключващо  устройство на бравата на входната врата. От проведените оперативни действия са установени извършителите – двете момчета, които живеят в Пордим.

Част от вещите, обект на престъплението, са намерени и иззети с протокол. Работа по случая продължава екип на РУП- Пордим.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...