Акценти
Начало / Общество / Деца ще мерят знания по английски

Деца ще мерят знания по английски

Започна записването за Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което ще се проведе през пролетта на 2013 год. То се организира от Корпуса за образование и развитие и Корпуса на мира с финансовата подкрепа на фондация Америка за България, състезанието се подкрепя от Министерството на образованието, младежта и науката.

При надпреварата състезателите “спелуват”, тоест произнасят думи на английски език буква по буква. Състезанието е насочено изключително и само към ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. То се провежда в три етапа – училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Националният финал ще бъде на 11 май 2013 год. в София с участието на 20-те победители от регионалните надпревари.

Второто състезание през миналата учебна година привлече повече от 4 500 ученици от 200 училища в България. 11-годишната Бояна Попминчева от плевенското СОУ “Стоян Заимов” зае почетното седмо място на финала на Spelling Bee. В регионалния кръг тя сломи конкуренцията и беше най-добре представилата се участничка сред 28 ученика, класирани от първия етап на съревнованието от училища във Велико Търново, Горна Оряховица, Златарица, Джулюница, Лясковец, Павликени, Плевен, Никопол, Кнежа, Левски, Белене, Свищов, Троян, Габрово, Севлиево, Петко Славейково и Ловеч.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...