Акценти
Начало / Общество / Деца помагат за спасяване на Земята

Деца помагат за спасяване на Земята

За втори път в ОУ “Максим Горки” в град Левски стартира проект по секторна програма “Коменски – многостранни партньорства”. Този път той е на тема “SOS – нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки”. Проектът обхваща 150 деца на възраст от 11 до 13 години и 10 учители, информира координаторът на проекта Теменужка Янева.

Глобалното затопляне е факт и ние трябва да предприемем мерки за да спрем това природно бедствие. С този проект ние – ученици и родители, ще се вслушаме в зова на нашата Планета, уточнява Теменужка Янева. Тя припомня, че глобалното затопляне ще причини смърт на полярните мечки, които са символ на перфектния свят без замърсяване, загуба на енергия и вода.

В проекта са включени дейности като засаждане на дръвчета, аранжиране на цветни алеи, лабораторни проучвания, велопоходи, проучвания за рециклиране вкъщи, наблюдения на природни резервати, проучване пътя на мигриращите птици, забавни начини за използване на отпадъчните материали, изготвяне на медийни продукти и др.

ОУ “Максим Горки” ще е гост по проекта през месец април 2013 год., а първото предстоящо пътуване на 4 ноември е до държавата координатор – Полша. Останалите страни партньори са България, Турция, Румъния, Испания, Португалия и Литва.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...