Акценти
Начало / Общество / Деца от цялата страна рисуваха в Байкал по повод Деня на Дунав

Деца от цялата страна рисуваха в Байкал по повод Деня на Дунав

Деца от цялата страна си дадоха среща вчера в Байкал за участие в пленер в рамките на биеналето на детската рисунка „Пъстроцветна дъга”. Така бе отпразнуван Денят на река Дунав, който отбелязваме днес.
Мероприятието бе организирано от Община Долна Митрополия, НЧ „Неофит Рилски 1872“ град Тръстеник, Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси – село Байкал, кметство Байкал, СНЦ ЕКО „Байкал“. Басейнова дирекция „Дунавски район” (БДДР) е партньор на инициативата, която се част от проявите за Деня на Дунав.
Пленерът по рисуване на брега на Дунав бе открит от директора на БДДР инж. Петър Димитров. В обръщението си към участниците инж. Димитров припомни, че в унисон с мотото за Деня на Дунав тази година, всички трябва да бъдем активни в опазването на реката и околната среда. Младите творци получиха от БДДР грамота „Приятел на природата”, която да им напомня, че за река Дунав и околната среда трябва да се грижим като за приятел – с много любов и старание. Днес в Байкал ще има отново образователни прояви с екологична насоченост.

Следваща Предишна
Байкал пленер 2
Байкал пленер
Байкал пленер 3
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...