Начало / Образование / Деца от Българене с  награди от Националната изложба „Заедно”

Деца от Българене с  награди от Националната изложба „Заедно”

Децата от ОУ „Христо Ботев” в село Българене получиха авторитетно признание за участието си в Националната изложба на ученическото творчество „Заедно”, която се проведе от 12 до 14 април в Лясковец. Организатори на инициативата са Община Лясковец, НУ „Цани Гинчев”-град Лясковец, Център за приобщаващо образование-град София, Тракийски университет и Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите.

Темата на рисунките бе свободна, но децата сами избраха да изразят на белия лист своите мисли и вълнения, свързани с приятелството. Под ръководството на своята любима учителка Лили Стефанова те твориха усърдно и с вдъхновение и рисунките им впечатлиха организаторите на изложбата.

Наградените второкласници са: Емил Ченков, Йоана Веселинова, Мелек Емилова и Мартин Серьожев, а отличените третокласници – Стефани Андреева, Йоана Пламенова, Александър Амброзов и Владислав Веселинов. Радостни емоции донесе и грамотата, която беше връчена на цялото училище за успешното участие в изложбата.

Малките художници бяха наградени с грамоти и предметни награди.

Текст: Стефания Цанкова

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...