Акценти
Начало / Общество / Деца от БАЛИЗ посрещнаха в Плевен участниците в благотворителен маратон

Деца от БАЛИЗ посрещнаха в Плевен участниците в благотворителен маратон

Близо 20 деца от сдружение БАЛИЗ с голямо вълнение посрещнаха в късния следобед вчера участниците в благотворителния маратон София – Букурещ – София. Близо час децата търпеливо чакаха да се срещнат със своите герои, които са се включили в 1 000-километровия благотворителен маратон, за да подкрепят различни каузи, една от които е на сдружение БАЛИЗ – Плевен. Това е и причината маратонците да спрат и в нашия град. Вчера те бяха изминали 65-километров дневен пробег и въпреки умората и спусналия се вече студ застанаха с широки усмивки, за да се снимат с децата.

Благотворителният маратон “1000 Balkan Charity Challenge” – от Букрещ до София и обратно се организира по инициатива на маратонци от България и Румъния – клуб „Бегач“ и „RO club Maraton“. Уникалното предизвикателство има за цел да популяризира румънски и български благотворителни каузи и да набере финансова подкрепа за тях. Маратонът стартира на 10 ноември от Букурещ към София като участниците бяха с велосипеди. Във втората част маршрута от София до Букурещ се изминава с бягане. Финалът ще бъде  на 19 ноември.

Сдружение БАЛИЗ очаква подкрепа от благотворителната инициатива за провеждане на хипотерапия и водна терапия за деца и младежи с увреждания.

По време на маратона всички, които искат да дарят за определена кауза между 100 и 3000 евро, ще могат да го направят на сайта на инициативата http://1000balkan.com.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...