Начало / Култура / Деца от арт школа „Колорит” със Специална награда от световен конкурс в Иран

Деца от арт школа „Колорит” със Специална награда от световен конкурс в Иран

Мирослав Лазаров (7г.) и  Лилия Янкова (10г.)  от арт школа „Колорит”  са победители в  световен конкурс за детска рисунка на тема „Здраве през пандемията коронавирус” провел се в Иран. Техните рисунки са сред 12-те  най-добри творби, отличени със Специална награда. Така Мирослав и Лилия получават официална покана, заедно със своя арт педагог Майя Ананиева и придружаващ родител да участват в арт фестивала в  столицата на Иран, град Техеран и на церемонията по награждаването на 8-ми ноември 2020 година.

Деца от 33 страни от различни континенти са рисували през времето на карантината своята представа за борбата с корона вируса и са пресъздали своите емоции, своите мечти и надежда. Лилия печели престижната награда със своята живописна творба „Пандемията – да свършва, да играем навън”, Мирослав е отличен за акварелната си рисунка ”Побеждаваме вирусите”.

Конкурсът се организира от  в рамките на 6-тия Международен фестивал  на картини за педиатрични пациенти /IFPPP/. Педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство” / HEART/ работят за благородната кауза – поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят, организирайки благотворителни церемонии, изложби на картини, книги и играчки под девиза „Донеси усмивка на биещо сърце”. Този успех е изключителен, защото творбите си Мирослав и Лилия са създали по време на експерименталното онлайн обучение в арт школа „Колорит” по време на карантината.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...