Акценти
Начало / Култура / Децата от школите към читалището в Тръстеник отново обраха наградите

Децата от школите към читалището в Тръстеник отново обраха наградите

Децата от групите по фолклор и детския самодеен театрален състав при читалище „Неофит Рилски – 1872” в Тръстеник се завърнаха отново с призове от последните фестивали, в които се включиха. Това съобщи за infoPleven секретарят на читалището Галя Кучева.

Детският самодеен театрален състав „Луди млади” спечели златна статуетка за цялостното си представяне на 21-я Международен детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки”, който се проведе в Берковица. Младите театрали са показали пред публиката и журито постановката „Вражалец” по Ст. Л. Костов. Диплом и грамота са донесли децата в Тръстеник, както и оценката на специалистите, че целият състав се е представил блестящо с великолепна игра.

Читалището се включи и в проведения в Тетевен IX Национален детски фолклорен събор и получи първо място, грамота за танцовата формация и парична награда. В рамките на два дни над 80 участника представиха автентичен български фолклор чрез музика, песни и танци. Събитието се организира на три години и има 20-годишна история. Тази година жури бяха доц. д-р Веселка Тончева, гл.ас. д-р Евгения Грънчарова и гл.ас. д-р Радка Братанова.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...