Начало / Здравеопазване / Децата от Школата по керамика към ЦРД – Плевен подпомагат благотворителна инициатива на фондация „Св. Иван Рилски”

Децата от Школата по керамика към ЦРД – Плевен подпомагат благотворителна инициатива на фондация „Св. Иван Рилски”

Децата от Школата по керамика и етюдно рисуване към Центъра за работа с деца – Плевен, с ръководител Вяра Савова се включиха в кампанията за събиране на средства на Фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен. Децата са изработили изделия, с които ще бъдат изненадани участниците в благотворителната томбола, която ще се проведе по време на предстоящия Благотворителен бал на Фондацията, съобщиха организаторите на благотворителната инициатива.
Ръководителят на школата – Вяра Савова, предостави две авторски творби, които ще бъдат разиграни на традиционния благотворителен търг по време на Пролетния благотворителен бал.
Тази година той ще се състои на 22 март 2016 година в ресторант „Ростов“ в Плевен. Средствата, събрани по12788071_детска керамика време на събитието, ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза, както и за предоставяне на мобилна стоматологична помощ в малките населени места. Д-р Елиза Георгиева, управител на Фондация „Св. Иван Рилски“ благодари на всички, съпричастни към каузата на Фондацията за проявената човечност и отзивчивост.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...