Начало / Образование / Децата от НУ „Христо Ботев” продължават заниманията си по интереси и през ваканцията

Децата от НУ „Христо Ботев” продължават заниманията си по интереси и през ваканцията

НУ "Христо Ботев"

Децата от НУ „Христо Ботев” в Плевен продължават заниманията си по интереси и през ваканцията, информират от училището. След ползотворния труд през годината, резултатите от който са първо мясно на Националното външно оценяване за четвъртокласниците и двадесет златни и сребърни медали за учениците от втори и трети клас на Международното състезание „Математика без граници“, децата продължават своите занимания по интереси.

НУ "Христо Ботев"

От втори юни започна работата в клубовете по Проекта „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Поради големия интерес към дейностите през това лято е увеличен броят на обхванатите в извънкласни и извънучилищни дейности. Създадените клубове са в направления, съгласувани с желанието на учениците и подкрепени от родителите. Учениците участват в извънкласна работа, даваща възможност за възпитаването на висока обща култура в областта на изкуството и науката, развитие на творческите способности, въображение, мислене, сръчност.

НУ "Христо Ботев"

Заниманията са под формата на игри и забавни задачи с приложна насоченост. Програмата е разнообразна, като стремежът на ръководителите е децата да овладеят нови знания и умения, да се създадат трайни интереси и да изпитват радост и въодушевление от процеса на работата. Чрез организираните занимания се осмисля свободното време на децата, удовлетворяват се интересите и творческите им търсения, повишава се мотивацията им за участие в образователно-възпитателния процес.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...