Акценти
Начало / Общество / Децата от Дом „Детелина“ и младежи доброволци станаха приятели

Децата от Дом „Детелина“ и младежи доброволци станаха приятели

брошура_външна_част

Доброволци от БМЧК – Плевен, Математическа гимназия и студентки от специалността Социални дейности в Медицински университет – Плевен посетиха децата от Дом „Детелина“ в Плевен за старта на кампанията по Приемна грижа. Младежите бяха подготвили различни материали, с които да се занимават с децата – балони с хелий, боички за рисуване върху лице. Децата с охота заставаха, за да бъдат изрисувани  от доброволците като тигърчета, пеперудки, слънчица и различни други животинки. Детелинките бяха видимо щастливи от случващото се, а доброволците се изпълниха с много позитивна енергия и топли чувства, разказа Ивана Митова, доброволец от БМЧК – Плевен.

Близо два часа малките детелинки  играха и контактуваха със своите по-големи приятели. А младежите са впечатлени от сериозността, с която могат да се държат техните невръстни домакини.

Като част от Приемната грижа доброволците на БМЧК – Плевен ще имат още срещи с децата от Дома, в които те ще организират различни ателиета – градинарство, фризьорство, ателие „ бързи, смели, сръчни“, ателие за спорт и други.

Кампанията Приемна грижа е по проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа за деца и младежи, напускащи социалните институции”, реализиран с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа. Сред партньорите, които подкрепят доброволците на БМЧК в това начинание, са 80 организации – доставчици на социални услуги за деца, сред които неправителствени организации, общински екипи по приемна грижа и дирекции за социално подпомагане.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...