Акценти
Начало / Култура / Децата на Плевен с благотворителен концерт за героите на Плевен (снимки)

Децата на Плевен с благотворителен концерт за героите на Плевен (снимки)

Благотворителен концерт под наслов „Децата на Плевен за героите на Дойран” се проведе снощи в зала „Катя Попова”. Той е по идея на директора на ДГ „Щурче” – Христинка Рангелова, подкрепена от директорите на  НУ „Христо Ботев” – Цветелин Горанов, и на Центъра за работа с деца – Генадий Гешев. Събраните средства от концерта ще бъдат дарени за изграждането на паметник героите на Дойран – Девета пехотна плевенска дивизия.

С прочувствени думи за подвига на Девета плевенска пехотна дивизия Христинка Рангелова откри концерта.

След което прозвучаха патриотични песни в изпълнение на смесен хор „Звъника”. Диригентът на хора Ваня Делийска покани на сцената тримата директори, инициатори на благородната кауза, за да се включат в изпълненията на децата. Залата запя заедно с тях.

Последваха емоционалните изпълнения на Фанфарния оркестър и Вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев”, на малчуганите от ДГ „Щурче” и ДЮФА „Нашенчета”.

Бурни аплодисменти съпътстваха изявите на талантливите плевенски деца. Сред публиката бяха депутатът Стефан Бурджев, зам.-областният управител Татяна Божинова, експертът от Община Плевен Тони Вашков.

Патриотичната инициатива беше подкрепена и от Елена Мачковска и Красимир Петров – автори на книгата „Вечност”, посветена на безследно изчезналия поручик Николай Пушкаров. Средствата от продажбата на книгата по време на концерта също са дарени за изграждане на паметника.

Използвани са снимки, любезно предоставени от НУ „Христо Ботев“ и родители на деца от ДГ „Щурче

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...