Акценти
Начало / Образование / Децата в ЦДГ „Кокиче” научиха какво е „професия” в Седмицата на предприемачеството

Децата в ЦДГ „Кокиче” научиха какво е „професия” в Седмицата на предприемачеството

С открита ситуация децата в ЦДГ №3 „Кокиче“ в Плевен отбелязаха Седмицата попредприемачество, която се организира по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт – България. Шестгодишните деца от подготвителната група в детската градина представиха  темата „Професиите на нашето семейство“ от програмата на ДАБ “Нашето семейство“, на която присъстваха педагогически специалисти от града и областта, споделиха от детската градина.

По време на ситуацията децата от група „Слънце“, чрез онлайн интернет връзка със сайта „Уча.се“, научиха,  че професията е някаква работа, която възрастните извършват, с дидактична игра “Нужда или желание“ си припомниха, че на местата, където се извършва бизнес, се продават нещата, от които ние се нуждаем или желаем. С детска анкета – блиц интервю осъзнаха че, доброто образование води до по-добра професия, а по-добрата професия до по-добра заплата, а по-добрата заплата до по добър живот. Разказаха за професиите на своите родители, а с електронната игри “Познай професията, инструментите и продуктите“ децата усвоиха умения за работа с образователен детски софтуер.

Гости на децата бяха г-жа Зорница Йоткова – Координатор направление „ЕО и ОВОС“ в РИОСВ – гр. Плевен на Министерство на околната среда и водите, г-жа Детелина Трифонова – учител в ОДЗ №3 „Еделвайс и г-жа Борислава Георгиева – юрист консулт на „ВК Плевен”, които разказаха на децата за своите професии, участваха в игрите с тях като ментори, подариха им много подаръци, свързани с професиите им.

С участието в Седмицата по предприемачество децата усвоиха знания за професиите на родителите; обогатиха  знания си  за инструменти и пособия на труда, наименованията им и начин на ползване. Формираха отношение за уважение труда на възрастните и интерес към различни професии. В края на ситуацията децата опаковаха подарък за гостите, като специалисти по опаковачен дизайн – една професия на бъдещето, с която предстои да се запознаят.

Следваща Предишна
ЦДГ Кокиче 3
ЦДГ Кокиче 8
ЦДГ Кокиче

ЦДГ Кокиче 4
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...