Акценти
Начало / Образование / Детско полицейско управление вече има в СОУ „Св.св.Кирил и Методий” – Пордим

Детско полицейско управление вече има в СОУ „Св.св.Кирил и Методий” – Пордим

Детско полицейско управление сформираха днес в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в град Пордим. Членове на първото в града подобно са доброволци от четвърти и пети клас на училището с класни ръководители Даниела Желязкова, Тюркян Парчева и Камелия Вълчева. Стартът на инициативата беше даден с подписването на споразумение и декларация за партньорство. Подписите си сложиха Емилия Василева – директор на училището, и Ангел Стефанов – началник на РУ на МВР гр. Пордим.

Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от13250553_10204956673997059_1010509021_n структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

В учебната им програма са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки. Учениците ще преминат и лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците.Програмата е мобилна и е отворена за нови идеи и допълнения.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...