Акценти
Начало / Здравеопазване / Детско „благодаря” за медицинската сестра на ДГ „Калина” – Плевен

Детско „благодаря” за медицинската сестра на ДГ „Калина” – Плевен

В детска градина „Калина“ – Плевен, децата от втора А група изненадаха с букетче кокичета  медицинската сестра Мая Димитрова. Така малчуганите й честитиха Бабинден, а тя с много търпение, обич и сладкодумно им разказа за своята професия. Показа на децата лекарствата, с които ги лекува, когато са болни, и инструментите, с които си служи. Нейни помощници бяха Станислава и Мартин, които с удоволствие влязоха в ролята на медицински сестри  и преглеждаха своите приятели.

Децата разгледаха обособената горска бърза помощ в детската градина, от която разбраха как Катеричката и Ежко помагат на животните и колко е полезно да похапват медец и да пият чай.

Накрая медицинска сестра Димитрова подари на децата здравни брошури, картинки за оцветяване и по една рецепта, с  която се удостоверява, че са посетили медицинския кабинет  и да нарисуват на нея нещо любимо вместо да изписват лекарства.

Бабинден е популярен и до ден днешен. Но в наше време са се променили “героите” на този празник. Някога е бил празник в чест на бабите-акушерки, а днес – на медиците , които се грижат за здравето на децата, сподели Жоржетина Атанасова, директор на ДГ“Калина“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...