Акценти
Начало / Култура / Детски фестивал ще интегрира различията чрез игри и изкуство

Детски фестивал ще интегрира различията чрез игри и изкуство

На 1 юни от 10 до 13 часа пред Центъра за работа с деца в Плевен за втори пореден път ще се проведе фестивал по случай Деня на детето под мотото „Всеки мечтае с отбора да играе”. Събитието е организирано от младежи от плевенски училища, които участват в обучение „Млад лидер” на сдружение „Мечти и отбори – България”.

В празника ще участват около 120 деца на възраст от 7 до 11 години. Целта на събитието е всички деца, независимо от пол, възраст, етнически произход или степен на увреждане, да бъдат равноправни и заедно да играят в отбори.

Участие ще вземат още денс формация „Hope”, театрално студио „Маска” и клуб по спортни танци „Дъга”, в които участват възпитаници на плевенски училища.

Решени сме да използваме игрите, за да помогнем да се промени начинът, по който светът и в частност децата и родителите в града гледат на хората с увреждания, и да насърчим едно по-отворено и приобщаващо общество, споделят организаторите на фестивала от сдружение „Мечти и отбори България”.

Сдружение „Мечти и отбори – България“ е младежка неправителствена организация, работеща за развитие на лидерски качества и толерантно отношение към различията сред младите хора в България със средствата на спорта и изкуствата. Заражда се през 2007г. в България като резултат от глобалния проект „Мечти и отбори“, стартиран в Англия през 2002 г. и разпространен в над 40 страни по света със съдействието на Британски съвет.

За времето, в което сдружението развива дейност, са организирани около 30 фестивала, в които акцент е интеграцията на различията чрез игри и изкуства, осъществени са десетки проекти в партньорство с други огранизации, училища и общини.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...