Акценти
Начало / Общество / Детски конкурс за плакат обявиха организаторите на „Да изчистим България заедно”

Детски конкурс за плакат обявиха организаторите на „Да изчистим България заедно”

Национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“ по повод деветото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно“, организира bTV Media Group. Той стартира  от днес, 9 август и има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

Участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст (включително), като изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място (град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т.н.) да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември.

Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 (297mm x 420mm). Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: [email protected] до края на конкурса на 5 септември. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса.

Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди. Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта http://daizchistim.bg/ на 12.09.2019 г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...