Акценти
Начало / Общество / Детски коледни рисунки ще радват пътниците на БДЖ

Детски коледни рисунки ще радват пътниците на БДЖ

Националната инициатива „Коледа за всяко дете“ на Сдружението на сираците в България тази година ще е по-различна. Дядо Коледа няма да пътува с влак, но децата ще имат възможност да проявят таланта си и да нарисуват картина на коледна тема. С подкрепата на „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД детските рисунки ще радват пътниците във влаковете в цялата страна.

Рисунките ще се приемат най-късно до 15.12.2020г. на адрес: град София, пощ. код:1080, ул. „Иван Вазов“ 3, до Дирекция „Продажби и обслужване“ на „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД. Те трябва да са  формат А4 и да бъдат надписани с името на автора, училището и класа. Така повече пътници ще научат за таланта на децата, а също и в кое училище го развиват.

Всички рисунки ще бъдат качени във влаковите композиции в цялата страна за да създават празнично настроение на пътниците. Децата, изпратили рисунки, ще получат благодарствени грамоти за активно участие.

Инициативата има за цел да достави празнично настроение на пътниците и да предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на децата по време на извънредното положение с полезни за тях дейности.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...