Акценти
Начало / Образование / Детски градини ще гостуват в ОУ „Св. Климент Охридски” през Седмицата на четенето

Детски градини ще гостуват в ОУ „Св. Климент Охридски” през Седмицата на четенето

Със серия от прояви в ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен, ще отбележат Националната седмица на четенето. Официално тя беше открита вчера с приветствие към учениците и техните класни ръководители от библиотекаря на училището Ваня Иванова. По повод Седмицата на четенето във фоайето на училището е подредено информационно табло, разказващо за ползите от четенето на книги.

В рамките на инициативата, която ще продължи до 15 декември, са предвидени поредица от срещи с деца от детски градини в Плевен. Първи гости на библиотеката в ОУ „Св. Климент Охридски” бяха малчуганите от ДГ”Дружба”.  Библиотекарят Ваня Иванова запозна децата с наличната детска литература и разговаря с тях за любимите им литературни герои.  Ученици от 4а и 4б клас с класни ръководители Лили Грозева и Снежанка Николаева се срещнаха с бъдещите първокласници.  Срещата приключи с подаръци за децата-книжки за четене и оцветяване им раздаде Веселка Великова- зам. директор на ОУ „Св. Климент Охридски“.

В четвъртък гости на училищната библиотека ще бъдат ученици от седми клас, които ще проведат литературно четене на известни български народни приказки. По-късно същия ден  деца от ДГ „Трети март” ще посетят училищната библиотека.

Ученици от втори, трети и четвърти клас ще гостуват на малките първокласници в Основната сграда на училището. Във втората база учениците ще посрещнат децата от ДГ „Яница” и ще им прочетат части от любими приказки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...