Акценти
Начало / Образование / Детска ученическа библиотека откриха в НУ „Отец Паисий”

Детска ученическа библиотека откриха в НУ „Отец Паисий”

P1280648 НУ Отец Паисий библиотека
Снимки: НУ „Отец Паисий“

Детската ученическа библиотека беше открита днес в НУ „Отец Паисий” в Плевен, съобщиха от училището.  Тя е подредена във фоайето на втория етаж по идея на Ученическия съвет. Вдъхновени от кампанията на УНИЦЕФ „Тази Коледа подари книга”, децата решиха тази година дарителската кампания в училището да премине под мотото „Книги и деца заедно на Коледа и след това!” Целта е библиотеката,  създадената с дарени от учениците книги, да им помогне да учат, мислят и творят заедно с любимите си герои, да споделят по между си мисли и идеи от прочетеното, да се грижат за опазване на духовното богатство на книгите и да ги препоръчват на своите приятели в училище. Така всяко дете ще има достъп до интересни и нови книги, различни от тези, които има у дома, каза при откриването на библиотеката директорът на училището Иван Вълков. Той връчи благодарствени писма на учениците за участието им в дарителската кампания и на родителите за подкрепата им, с пожелание за весела Коледа и щастлива Нова 2015 година.

Програмата за откриване на библиотеката включваше изпълнения на третокрасника Роберто Стаматов и училищната вокална група „МикиМаус” с ръководител Елка Пъшева.

Веднага след откриването на библиотеката, учениците с радост избраха четива за Коледната ваканция сред близо 120 книги от събрания библиотечен фонд.

P1280661НУ Отец Паисий библиотека

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...