Начало / Култура / Детска изложба базар събира средства за лечението на Яна от Плевен

Детска изложба базар събира средства за лечението на Яна от Плевен

Тази вечер в Къщата на художниците в Плевен беше открита благотворителна изложба на детски рисунки, с която  ще се събират средства за лечението на малката Яна от Плевен, която се бори с коварната болест рак.

Яна е на 1 година и 7 месеца и е с диагноза двустранен невробластом (рак на надбъбречните жлези). През 2015 г. момиченцето е оперирано в Тюбинген, Германия. Претърпява шест химиотерапии. Поради съмнения за рецидив Яна отново трябва да замине за Германия, за да се направят нужните изследвания. Здравната каса не поема лечението на детето. То се нуждае от хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, се нуждае от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс.

Фондът за лечение на деца поема само разходите за изследванията, които предстоят да бъдат направени в Германия и след това ще стане ясно каква сума ще е необходима за самото лечение.

В изложбата са подредени картини на деца от  Арт школа „Таланти”, българско училище в Сиатъл, САЩ и 140-то СОУ „Иван Богоров” – София.

IMG_2311благотворителна изложба

Изложбата беше открита от Ралица Петрова, ръководител на школа „Таланти”. Тя изказа благодарност на Община Плевен за подкрепата на благотворителната инициатива, благодарение на която всички събрани средства от изложбата ще бъдат преведени за лечението на Яна.

За откриването на изложбата дойде председателят на Общинския съвет в Плевен – Мартин Митев, който също засвидетелства своята пълна подкрепа за благотворителната инициатива. Сред гостите при откриването беше началникът на отдел „Култура” – Стефка Григорова.

Изложбата ще остане открита до края на следващата седмица, когато ще стане ясно каква е събраната сума. Ралица Петрова е обнадеждена, че ще бъде събрана добра сума за лечението на Яна.

IMG_2308благотворителна изложба

IMG_2313благотворителна изложба

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...