Начало / Култура / Детската фолклорна група „Асеновски славеи“ грабна званието „Лауреат“ от национален събор

Детската фолклорна група „Асеновски славеи“ грабна званието „Лауреат“ от национален събор

Детската фолклорна група „Асеновски славеи” стана лауреат на ХІІІ Национален Петропавловски събор на народното творчество. За това информира секретарят на НЧ „Съзнание 1894” с. Асеновци Петранка Стефанова. Той се проведе в околностите на манастира „Св.св. Петър и Павел” над град Лясковец. В продължение на два дни – на 27 и 28 юни, на две открити сцени над 4000 изпълнители в областта на фолклора се надпяваха и надиграваха.
ЖФГ „Осъмски ритми”, ДФГ „Асеновски славеи”, Моника Деянова – на 7 години и Симона Ивайлова – на 8 години, при НЧ „Съзнание 1894” с. Асеновци се представиха с народни песни. Творческа комисия в състав акад. Крум Георгиев – председател и доц. Митко Димитров – член, оценяваха изпълненията.
Петранка Стефанова допълва, че за първа година ДФГ „Асеновски славеи” участва в събора и изненадата е била огромна, когато в протокола за класирането видели, че групата е удостоена със званието „Лауреат”, почетен диплом и парична награда от 100 лв. „Благодаря на комисията за високата оценка, благодаря на децата за упорития труд и неуморния дух, с който продължават да печелят нови престижни награди и да прославят селото и община Левски”, обърна се секретарят на читалището по повод отличието.

Следваща Предишна
 Моника и Симона
ЖФГ Осъмски ритми
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...