Начало / Образование / Детската градина в Рупци започва работа по проект, насочен към малцинствата

Детската градина в Рупци започва работа по проект, насочен към малцинствата

ДГ „Снежанка” в село Рупци, в партньорство с НЧ „Тракия – 2013” в Плевен започва работа по проект, насочен към образователна интеграция на деца от етническите малцинства. През месец октомври  детската градина подписа договор с Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) за финансиране на проекта „Нашето общо минало и бъдеще” с общ бюджет 15 635 лв.

Целта на проекта е да утвърди културното многообразие на етническите малцинства като обща ценност и възможност за пълноценна социализация на децата от етническите малцинства, чрез възпитаване на детето от най-ранната му възраст към уважение, толерантност, зачитане правата на отделната личност и познаване на отделните традиции и култури. Друга важна цел е да стимулира родителите на ромските деца да пращат децата си в  детската градина.

Дейностите по проекта ще обхванат 117 деца от ДГ „Снежанка“ и техните родители. Те ще бъдат реализирани през учебната 2017/2018 г.

Основните дейности включват обучение на учители и родители под надслов „Над предразсъдъците и стереотипите“; създаване на клубни форми за децата „История и наследство“ и „Приказни герои“ и заключителни събития под надслов „Елате при нас“.

С реализацията на проект „Нашето общо минало и бъдеще“,  ДГ „Снежанка“ и НЧ „Тракия-2013“ Плевен се надяват децата от целевата група и родителите им да усетят силата и устойчивостта на непреходни ценности, до които могат да се докоснат чрез образованието и да се създаде потребност у тях да продължат да се развиват и образоват.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...