Акценти
Начало / Общество / Дете пострада от паднал клон в центъра на Плевен

Дете пострада от паднал клон в центъра на Плевен

В четвъртък миналата седмица кметът на Плевен Георг Спартански е бил уведомен за инцидент с паднал клон от кестен пред полицията и наранено дете. Сигналът е подаден лично от началникът на ОДМВР – Плевен, а за случилото се е сигнализирал и началникът на общинска фирма „Паркстрой“ Красимир Петров. Детето е получило наранявания, но за щастие, не се е случило най-лошото, коментира градоначалникът. Той подчерта, че е необходимо издаване на санитарни паспорти на по-големите дървета, за да не се стига до подобни инциденти, които може да са с фатален край. В тази връзка отново ще бъде направен оглед на по-големите дървета и експертите ще преценят дали е необходимо премахване на клони или ще се наложи цели дървета да бъдат отсечени.

„Разбирам сантимента на плевенчани към големите дървета в града, но щом лятото се случва да падне един такъв клон без причина, какво може да очакваме през зимата, когато снегът натежи“, коментира още Георг Спартански. По негови думи паспортите на дърветата са много важни, за да не се стига до подобни инциденти с пострадали.

Проверките ще започнат от детските градини, яслите, пешеходните зони и местата със ступване на повече малки деца, но и възрастни. „Независимо колко ще струва тази дейност, ще бъдат взети превантивни мерки, защото когато става въпрос за живота и сигурността на гражданите, не може да си играем на руска ролетка“, заключи кметът.

Снимка: архив

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...