Акценти
Начало / Култура / Десетки ученици от училище „Интелект“ ще донесат коледния дух в читалище „Съгласие“

Десетки ученици от училище „Интелект“ ще донесат коледния дух в читалище „Съгласие“

in

Десетки ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен ще се изявят на сцената на читалище „Съгласие“ днес, 16-ти декември. Те ще демонстрират разнородни таланти по време на традиционния си Коледен концерт с мото „Талантите на ДФСГ „Интелект“, информира директорът Емил Райков. Концертът е подарък за всички възпитаници на училището, техните близки и приятели, както и за педагогическия екип. Той е и повод да се направи кратко обобщение на годината и да се припомнят постиженията на учениците. Сцената е мястото, на което ще бъдат връчени и 60 награди на изявени ученици в различни области.

В концерта ще се вклячат представители на различните клубове, които функционират в училището. Само по проект „Успех“ работят 28 клуба. Престижният клуб по народни танци с ръководител Галя Димитрова ще демонстрира бисери от фолклорното ни богатство. В същата стилистика ще са изпълненията и на клуба по народно пеене с ръководител Величка Димитрова. Клубът по етнография пък ще представи традиционни коледарски обичаи, тъй като една от целите на празника е да възпитава в ценности, подчерта Райков. Мажоретният състав, който има много почитатели в града, също ще са изяви подобаващо.

Изявата има за цел да даде възможност на децата да покажат най-доброто от себе си, което пък възпитава самочувствие, увереност и други ценни качества, убедени са от училищното ръководство.

Концертът днес започва в 17 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“.

Снимка: ДФСГ „Интелект“

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...