Акценти
Начало / Новините в снимки / Десетки излязоха на мирен протест с искане за строги закони срещу убийците по пътищата

Десетки излязоха на мирен протест с искане за строги закони срещу убийците по пътищата

Десетки рокери и автомобилисти днес излязоха на едночасов мирен протест пред сградата на Съдебната палата в Плевен.  Те станаха част от националния протест, с който рокери от цялата страна изразиха острото си недоволство от това, че съдът пусна под домашен арест Фарук Бекташ, който на 24.07.2016г. край град Драгоман уби семейството мотористи Бойко и Таня Бойкови и в момента турският гражданин е в неизвестност.

„Тук сме, за да протестираме срещу  своеволията на пътя, срещу своеволията на съдебната ни система, в подкрепа на  всичките ни загинали приятели, които никога няма да се върнат”, заяви Елица Янинска. Самата тя и съпругът й се претърпели преди време жестока катастрофа, в която по чудо оцеляват, но се възстановяват повече от година. „На пътя е страшно. Трябва да има правосъдие, да не остават ненаказани престъпленията по пътищата”, категорична беше рокерката.

IMG_3809рокери протест

Искането на протестиращите е за по-строги мерки по пътищата и строги закони срещу нарушителите, които да се спазват.  Не може да си убил човек на пътя и да се разхождаш свободно, заявиха събралите се, питайки колко живота трябва да погуби някой на пътя, за да се озове зад решетките.

С рокерско елече сред протестиращите беше и заместник-кметът Иван Кюлджийски, за да ги подкрепи.

IMG_3812рокери протест

А рокерите се заканиха, че ще протестират докато нещо се промени. „Нашият глас ще се чува, докато този човек си понесе наказанието. „Но ние искаме строги закони, които да се спазват, защото неспазването на закона води до усещането за безнаказаност у убийците на пътя”, обобщи Елица Янинска.

IMG_3817рокери протест

IMG_3818рокери протест

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...