Акценти
Начало / Новините в снимки / Десетки деца стреляха с лък днес на площада

Десетки деца стреляха с лък днес на площада

Десетки деца изпробваха своите умения с лък на организираната днес от Клуб за спортна стрелба с лък „Бела Арчер” към Спортен клуб „Габарит”- София инициатива. Малчуганите имаха възможност да изпробват своята точност пред Военен клуб – Плевен, където беше разположено импровизираното стрелбище.

стрелба лък
Стартът беше даден в 10 часа с демонстрация на основни техники от състезателната и традиционната стрелба с лък от старши треньора на „Bella Archer“ – Здравко Бояджиев, и помощникът му Михаил Добрев.

стрелба лък
„Спорът стрелба с лък е уникален по няколко причини. На първо място той е екологичен – практикуваме основно на открито и по никакъв начин не вредим на природата. Помага и за укрепване на здравето, особено при подрастващите, тъй като спомага да се избегнат гръбначни изкривявания и умора на очите. Съпътстващата физическа подготовка допълнително повишава имунитета, усилва концентрацията и устремеността у младите. Няма да пожалим сили, за да осигурим възможност на децата да тренират“, казва треньорът Здравко Бояджиев.

стрелба лък

стрелба лък

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...