Акценти
Начало / Общество / Ден на храбростта и празник на Българската армия

Ден на храбростта и празник на Българската армия

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Тази година тържествата по повод празника ще бъдат съобразени изцяло с наложените противоепидемични мерки. В 11 часа пред паметника на Девета пехотна плевенска дивизия, представители на военните формирования и структури на подчинение на МО от Плевенския гарнизон и председателите на военно-родолюбивите организации ще поднесат цветя  в памет на загиналите за свободата на Отечеството.

Във ВВВУ „Георги Бенковски” ще се проведе ритуал, по време на който ще бъдат обявени наградите, с които  Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отличава подполковник доц.д-р инж. Асен Маринов – Заместник Началник/заместник Ректор по учебната и научна част на ВВВУ” Георги Бенковски” и проф. д-р инж. Венцислав Иванов- професор в катедра „Електроника, навигация и комуникации в авиацията”.

Началникът на Училището бригаден генерал Юлиян Радойски ще поздрави личния състав и отличи шестима преподаватели и експерти от администрацията за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения, проявен професионализъм, за принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система.

С грамоти  ще бъдат наградени победителите в състезателната  игра „Предизвикателството на Мърф“ и турнира по канадска борба.

Виетнамският студент Нгуен  Ван Хоа ще получи грамота за  проявен професионализъм и силна воля по време на състезателна специална бойна операция по търсене и спасяване „Аз съм готов да помогна”.

Грамотата „Универсален войник” получава курсант старши сержант Ивелина Колева за проявен професионализъм , изключителна упоритост и воински дух по време на спортните състезания, проведени в периода от 1-ви до 4-ти май с посланието „Не техниката, а страстта те прави уникален”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...