Акценти
Начало / Спорт / Ден на ходенето тази събота в Кайлъка

Ден на ходенето тази събота в Кайлъка

Ден на ходенето
Снимка: Ден на ходенето – октомври 2012 г Архив infopleven

За пореден път Община Плевен  ще се включи към инициативата на Българска асоциация спорт за всички за отбелязване на Световния ден на ходенето. Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта, и е под патронажа на министър Георгиева.

Проявата е международна в рамките на програмата „Спорт за всички”. За първи път Ден на ходенето е организиран от Световната асоциация спорт за всички през 1991г.

Идеята е дабъдат  привлечени  повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве. Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.

Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем един нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение.

Стартът на активното ходене в Плевен ще бъде даден на 19 октомври, от 10 часа  на спирка „Моста” в парк Кайлъка.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...