Акценти
Начало / Общество / Ден на отворени врати организират в Центъра за обществена подкрепа в Плевен

Ден на отворени врати организират в Центъра за обществена подкрепа в Плевен

От 26 септември до 2 октомври в страната за поредна година ще се проведе Национална информационна седмица за осиновяването. За трета година в отбелязването й ще се включи и Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) в Плевен. На 26 септември, понеделник,  от 10:30 до 15:30 ч. в Центъра ще се организира Ден на отворените врати, посветен на осиновяването. През целият ден, на място и на телефон 064/ 824-156 ще бъде предоставяна информация по въпроси, свързани с процеса на осиновяване.

На присъстващите в Центъра ще бъде представена презентация на тема „Психологически и социални аспекти на осиновяването”, с последваща дискусия. Ще се представи документалният филм „Триъгълник от любов”, създаден по проект на Българската асоциация „Осиновени и осиновители”  (БАОО), ще бъдат раздадени материали и ще се проведат индивидуални консултации и дискусия със специалисти в присъствието на представител от РДСП. За най-малките в рамките на информационната седмица ще се четат детски приказки, свързани с темата, които са адаптирани и подходящи за децата от начален курс и детската градина.

Националната информационна седмица за осиновяване се организира от Българската асоциация „Осиновени и осиновители”  (БАОО). Тя цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира акта на осиновяването и да се променят обществените нагласи.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...