Начало / Крими / Денонощие арест за четирима дрогирани шофьори

Денонощие арест за четирима дрогирани шофьори

На 23 март 2019 година около 01.55 часа на улица „Цар Самуил“ в град Плевен е спрян за проверка 27-годишен от град Луковит – водач на лек автомобил „Ауди А4“, съобщиха органите на реда. Дръг тест е показал, че шофира след употреба на наркотични вещества – кокаин. За нарушението е съставен акт и е  издаден талон за медицинско изследване. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 23 март 2019 година в 05,10 часа на булевард „Данаил Попов“ в град Плевен при проверка с техническо средство е установено, че 25-годишен от село Български извор, е зад волана на „Пежо“ след употреба на наркотици. Пробата е показала канабис и метаамфетамин, уточниха униформените. 25-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 24 март 2019 година в 16.15 часа в парк „Кайлъка“ служители на Първо РУ проверяват с техническо средство 28-годишен плевенчанин – водач на лек автомобил „Сеат Кордова“. Пробата е положителна за употреба на канабис, казаха полицаите. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 26 март 2019 година около 00:20 часа на улица „Бузлуджа“ в град Червен бряг служители на РУ Червен бряг спират лек автомобил „Форд Фиеста“, собственост и управляван 27-годишен от село Румянцево, област Ловеч. При извършената проверка на водача с техническо средство тест „дрегер дръг чек-3000“ е установено, че управлява под въздействието наркотични вещества, /тетрохидроканабинол, метамфетамин и опиати/, обясниха от пресцентъра на полицията. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Работа продължава  разследващ полицай.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...