Акценти
Начало / Крими / Денонощие арест за пияни шофьори

Денонощие арест за пияни шофьори

На 21 септември 2019 година в 23.08 часа в село Крушовица при проверка с техническо средстовна водача на „Деу Матиз“ 49-годишен местен жител е установено, че шофира с концентрация на алкохол в издишания въздух – 1,86 промила, съобщи МВР-Плевен. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК е образувано бързо производство. Уведомен е прокурор при РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 22 септември 2019 година в РУ-Долна Митрополия е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК, казаха катаджиите. На същата дата около 04.05часа на път град Тръстеник в посока село Ореховица 30-годишен от село Ореховица е управлява мотоциклет „Хонда“ в нетрезво състояние. Алкотестът на водача е 1,99 промила. Издаден е талон за медицинско изследване.. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 21 септември 2019 година в 22.37 часа в град Кнежа  на кръстовище, образувано от улица „Стефан Цанов“ и улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е спрян лек автомобил „Тойота Авенсис“, разказват униформените. При извършената проверка на водача – 32-годишна от Бяла Слатина, с техническо средство „Алкотест дрегер“ уредът отчита положителен резултат – 1.28 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителката отказва да даде кръвна проба за лабораторен анализ и приема показанията на техническото средство. Уведомен  е прокурор при РП- Кнежа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 23 септември 2019 година в РУ- Пордим е започнато бързо производство срещу 44-годишен от град Славяново, информираха от полицията. На същата дата в 08:24 часа в град Славяново на улица „Иван Вазов“ той е управлявал лек автомобил „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,73 промила. Това е установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест“. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...