Акценти
Начало / Образование / Демонстрират електронно подаване на кандидатстудентски документи в Медицинският университет

Демонстрират електронно подаване на кандидатстудентски документи в Медицинският университет

MU1

Официален старт на кандидатстудентската кампания за 2014 ще бъде даден в Медицинския университет в Плевен на 17 март, понеделник, информират от висшето училище. Събитието ще се състои от 9.00 ч в зала 106 на Ректората, където пред журналисти ще бъде демонстрирано електронно подаване на документи. Информация за кампанията и подаването на документи ще дадат проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, Виржиния Лазарова, началник на Учебен отдел, и Христо Маринов, директор на Центъра за информационно обслужване при МУ-Плевен.

Медицинският университет в Плевен стартира кандидатстудентската кампания 2014 с провеждане на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия, предназначени за желаещите да кандидатстват „Медицина”. Кампанията беше разширена с новата инициатива „Университетът гостува в училище”, в рамките на която бяха посетени гимназии от Община Плевен и региона.

За втора година висшето училище ще организира предварителни конкурсни изпити за „Медицина” и специалностите към факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж. Предварителната изпитна сесия ще се проведе през месец април и ще включва тест по биология на 4 април 2014 г. за бакалавърските програми и изпити по биология и химия съответно на 6 и 12 април за кандидат-медиците. Подаването на документи стартира на 17 март и продължава до 29 март. За първи път това може да се извърши по електронен път, също и в Ректората и кандидатстудентските бюра в страната. Редовните изпитни дати са през месец юли – на 2 юли е изпитът по биология, на 11 юли – по химия, а на 25 юли – тестът по биология. Кандидатите участват в класирането с по-високата оценка от предварителната и редовната изпитни сесии.

На сайта на висшето училище всеки може да се запознае и с инструкциите за електронно подаване на кандидатстудентски документи, което МУ-Плевен стартира за първи път тази година.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...