Акценти
Начало / Общество / Демонстрацията на най-новата противопожарна техника предизвика голям интерес сред плевенчани

Демонстрацията на най-новата противопожарна техника предизвика голям интерес сред плевенчани

Демонстрация на възможностите на новата противопожарна техника, с която разполага РДПБЗН – Плевен, беше направена днес в центъра на града. От 11:00 до 12:00 часа на паркинг на Община Плевен бяха представени пред плевенчани пожарен автомобил с най-модерно оборудване, специализиран автомобил за спасителни акции, оборудван с кран с повдигане на тежести до 5 тона  и предизвикалият най-голям интерес – специализиран автомобил с 42-метрова стълба, на която е монтиран тръбопровод и може да се гасят пожари на високи етажи.

Всеки, който пожелаеше, можеше да се качи в кабините на автомобилите и да разгледа оборудването под зоркия поглед на пожарникарите, които с охото обясняваха възможностите на новата техника. За плевенчани беше направена и демонстрация на най-новата придобивка на пожарната в града – 42-метровата автостълба. Пожарникари демонстрираха възможност за командване на стълбата от пулт, разположен в основата й, както и командване от пулта, който се намира в коша на върха на стълбата.

Мероприятието е част от от Седмицата на пожарната безопасност от РДПБЗН – Плевен и програмата по отбелязване на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, който честваме на 14 септември.

Следваща Предишна
IMG_2718пожарна-демонстрации
IMG_2725пожарна-демонстроции
IMG_2727пожарна-демонстрации

IMG_2731пожарна-демонстрации
IMG_2733пожарна
IMG_2739стълба-пожарна

IMG_2759пожарна
IMG_2757любопитни зрители
IMG_2753пожарна!!!
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...