Начало / Политика / Делчев: Кметовете на Плевен и Добрич доказаха, че с правилно управление градовете се развиват неочаквано добре

Делчев: Кметовете на Плевен и Добрич доказаха, че с правилно управление градовете се развиват неочаквано добре

Местните избори са важни за „Движение България на гражданите“. Ще издигнем кандидати за кметове в максимално много населени места, чиято основна задача ще е премахването на феодалния модел на управление, който пречи на много от общините да се развиват. Националният съвет на ДБГ взе решение номинациите за кметове и общински съветници да приключат до края на август и даде мандат на местните структури да водят преговори за формат на явяване.
Това заяви пред телевизия „Европа“ председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.
Местните структури  ще имат свободата сами да изберат партньорите си и отговорността да отстояват идентичността на ДБГ. Не изключвам в голяма част от страната да има десни и патриотични обединения, които да гарантират демократично управление по места, каза още Делчев.
Кметовете на Плевен и Добрич, които са реформатори, доказаха, че когато се управляват правилно, градовете се развиват неочаквано добре.
Ще заложим на почтени и компетентни личности. ДБГ обмисляме да подкрепим и граждански кандидати, които имат визия за свободно и справедливо управление на населените места. От кметовете зависи дали проблемите най-близо до хората ще се решават качествено и дали малкият и средният бизнес ще получат шанс да растат.
По повод решението за партийните субсидии Делчев е категоричен, че приемането на подобни важни законодателни промени без реален дебат и диалог с експерти, продължава да руши доверието в политическите партии.

Трябва да има баланс между източниците на финансиране на партиите. Ако има финансиране от фирми, трябва задължително да има и максимален праг и пълна прозрачност, коментира Делчев.
Според ДБГ доброто решение е въвеждане на регресивна скала на финансиране, при която хем се намалява партийната субсидия, хем партиите са защитени от бизнес зависимости.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...