Акценти
Начало / Крими / Дело за опит за убийство и палеж ще гледа Окръжен съд – Плевен

Дело за опит за убийство и палеж ще гледа Окръжен съд – Плевен

Съдебна палата Плевен

Дело за опит за убийство и подпалвачество е насрочено за днес от 9.30 часа в Окръжен съд – Плевен. 32-годишният Т.Д.Й. от Плевен е обвинен, че на 2 февруари 2013 г. около 1 часа край Плевен в местността „Кожухарска чешма“ се опитал умишлено да убие с брадва мъж с инициали Е.Ш.И., като опитът останал недовършен по независещи от него причини. Той се опитал в съучастие с неизвестно друго лице да запали вилна постройка в местността, собственост на пострадалия. Щетата от изгорялата постройка и имуществото е оценена на 6 916 лв. Отново в съучастие с неизвестно лице подсъдимият се опитал принудително да вкара жертвата си в горящата сграда, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини.

Веднага след произшествието преди две години от пресцентъра на ОД на МВР са информирали, че къщата и цялото имущество на 48-годишен мъж в  местността „Кожухарска чешма“ са изгорели при пожара, който е бил потушаван от два противопожарни автомобила. При огледа криминалистите и огнеборците са установили, че е използвана запалителна течност. Установен е извършителят, който тогава е бил на 30 г. За него е посочено, че той има 4 заявителски материала по чл.195, чл.129, чл. 198 и 343 «в» от НК, както и две криминалистически регистрации. На 2 февруари 2013 г. от 18 часа с постановение на окръжен прокурор той е бил задържан за срок от 72 часа и е бил приведен в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...