Акценти
Начало / Крими / Дело за жестоко убийство в Петърница ще гледа Апелативният съд във Велико Търново

Дело за жестоко убийство в Петърница ще гледа Апелативният съд във Велико Търново

В понеделник, 28 ноември, във Великотърновския апелативен съд е насрочено въззивно наказателно дело, подсъдими по което са Валентин Ф. А. (р.1989г.), Звезделин Ф. Р. (р.1992г.) и Искрен В. Р. (р.1991г.).

Тримата са подали жалба срещу присъда на Окръжен съд – Плевен, издадена на 19 юли тази година, с която са признати за виновни, в това, че 1 юни 2015 г. в село Петърница, обл. Плевен, като съизвършители, умишлено са  умъртвили Митко М. М. (р. 1987г.) от същото село. Смъртта е причинена по особено мъчителен за жертвата начин – прободни удари с вили, от които мъжът е починал на 16.06.2015 г. в УМБАЛ – Плевен. Тримата са признати за виновни и за влизане с взлом в чуждо жилище. Окръжен съд Плевен е осъдил Валентин Ф. А. и Звезделин Ф. Р. на по 20 години лишаване от свобода, а за Искрен В. Р. е постановил 15 години лишаване от свобода.

Със същата присъда, тримата са осъдени и да заплатят солидарно помежду си сумата от по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци М. А. М и Г. М. М. и сумата от 300 000 лева на гражданския ищец И. Ш. А. като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Делото е образувано по въззивни жалби от тримата подсъдими и двама от гражданските ищци.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...