Акценти
Начало / Крими / Делото срещу тримата от фамилия Беркови отложено

Делото срещу тримата от фамилия Беркови отложено

съдебна_залаЗа 25 и 26 февруари бе отложено вчера делото за пране на пари и склоняване към лъжесвидетелстване срещу трима представители на скандално известната фамилия Беркови, съобщават от пресцентъра на Плевенския окръжен съд. Делото бе насрочено за изслушване по съкратено съдебно следствие. В съдебно заседание обаче подсъдимите са поискали то да протече не съкратено, а по общия ред. Именно това е наложило отлагането – за да бъдат призовани свидетелите и вещите лица.

Всеки от тримата подсъдими е обвинен, че през периода 2007 – края на 2011 г. е получил, държали и използвали крупни суми в евро, за които е знаел, че са от престъпна дейност в Германия – трафик на хора. За целта са използвали системата за бързи разплащания от Германия към България.

През юни миналата година Окръжна прокуратура – Плевен, представи резултатите си от разследването, проведено срещу фамилия Беркови, съвместно с немски екип от Бремен. Семейството живеело години наред в разкош от сексуалната експлоатация на около десетина момичета.

В Плевен със споразумение бяха осъдени двама от клана. В Бремен присъди получиха други трима, но само за трафик на хора.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...