Начало / Крими / Делото за убийството на Мишел влиза днес отново в съдебната зала

Делото за убийството на Мишел влиза днес отново в съдебната зала

Мишел КоцевЗа днес е насрочена първата дата, на която ще се гледа делото за убийството на Мишел Коцев. Съдебните заседания  ще бъдат в три последователни дни, а на съдебната скамейка отново ще се изправи Мирослав Димитров, който бе осъден за убийството на 19-годишния Мишел. На 13, 14 и 15 май Окръжен съд – Плевен ще разгледа отново образуваното по обвинителен акт  на Окръжна прокуратура – Плевен дело против Мирослав. Той е обвинен в това, че на 29.03.2014 г. в град Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено умъртвил Мишел, като убийството е извършено с особена жестокост. Това е престъпление по чл.116 ал.1 т.6 предл.3, във вр. с чл.115, във вр. с чл.63 ал.2 т.1 от НК.

Подсъдимият Мирослав към момента е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание и в трите дни от 10:00 часа, като то ще се гледа в състав от двама съдии и трима съдебни заседатели. За съдебното заседание, насрочено за 13 май са призовани подсъдимият, пострадалите, Окръжна прокуратура – Плевен и част от свидетелите по делото. За 14 май са призовани отново подсъдимият, Окръжна прокуратура – Плевен, останалите свидетели и вещите лица по делото. За 15 май в съдебната зала са призовани подсъдимият и Окръжна прокуратура – Плевен.

Припомняме, че Мирослав Димитров беше осъден от Плевенски окръжен съд на 9 години лишаване от свобода за извършеното престъпление, които бяха редуцирани до 6 години. Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново, където отмениха решението на Плевенската Темида и върнаха делото за преразглеждане.

.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...