Акценти
Начало / Последни новини / Девойките на Спартак 1996 преследват класиране на държавните финали

Девойките на Спартак 1996 преследват класиране на държавните финали

Днес и утре плевенския Спартак 1996 ще участва в зоналния турнир на Група 3 по волейбол за девойки младша възраст в София. Възпитаничките на треньорката Мариана Костова ще преследват класиране за заключителната фаза на националния шампионат. Съперници на плевенчанки ще са Берое /Стара Загора/, столичните ЦСКА и Левски. Домакин на турнира е ЦСКА, а двубоите ще се играят в зала „Васил Симов“. Първоначално волейболната федерация предостави домакинството на плевенския клуб. Оказа се обаче, че залата в спортния комплекс „Спартак“ е заета със състезание по хандбал. Последва отлагане със седмица на волейболния турнир, но пък тогава в залата ще се провежда втория кръг от националното първенство по бокс. Така БФВ се отказа от първоначалното си решение и предостави домакинството на армейките.

Турнирът започва днес в 16:00 часа с двубоя Левски – Берое. Веднага след него плевенския състав излиза срещу домакините. Следващите мачове на Спартак 1996 са утре съответно срещу Левски и Берое. Победителят се класира директно за държавните финали. Завършилите на второ и трето място в групата ще участват в допълнителни квалификационни турнири, които им дават шанс за класиране във финалната фаза на първенството.

„Фаворит в нашата група е съставът на Левски. Със загубване на домакинството пропиляхме предимството си пред ЦСКА. Сега в тяхната зала ще е много трудно да ги победим. Смятам, че имаме добри шансове да се справим с Берое“, коментира Марияна Костова.

Зонален турнир – Група 3 в София – програма

Днес

От 16:00 часа: Левски (София) – Берое (Стара Загора)

От 17:30 часа: ЦСКА (София) – Спартак 1996 (Плевен)

Утре

От 09:00 часа: ЦСКА (София) – Берое (Стара Загора)

От 10:30 часа: Спартак 1996 (Плевен) – Левски (София)

От 14:00 часа: Берое (Стара Загора) – Спартак 1996 (Плевен)

От 15:30 часа: ЦСКА (София) – Левски (София)

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...