Акценти
Начало / Образование / Девойка зае днес мястото на областен управител в Плевен

Девойка зае днес мястото на областен управител в Плевен

Мениджър за един ден

12-класничката Преслава Маринова от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен  днес седна в стола на областния управител Ралица Добрева. Преслава е участник в националната кампания „Мениджър за един ден”, която позволява на младите хора да се запознаят отблизо с дейността на администрацията и на фирми в региона.

В Областна администрация днес ученици станаха и зам.-областни управители. Част от екипа на арх. Бойко Балтаков e Николай Лесков, също от ПГ по туризъм. А Кристиян Найденов ще се запознае с работата на другия зам.-областен управител – Красимир Иванов.

Мениджър за един ден

В различни отдели на Областна администрация бяха приети още Анелия Керанова и Михаела Симеонова от СОУ „П. Яворов”, а също Андриан Димитров и Илия Лилов от ПГ по туризъм.

Младежите  имаха възможност да се срещнат с представители на плевенски медии в ролята си на мениджъри за един ден. Срещу тях, в ролята на репортери, застанаха други двама ученици – Димитър Александров и Хина Хинова.

Мениджър за един ден

Малко притеснени от срещата си с медиите младите хора заявиха, че първото нещо, което са разбрали, е отговорността, която носи областният управител и екипът му. Малко по-уверен се чувстваше Николай Лесков, който участва за втори път в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт”, а също е натрупал опит в ЕП в Страсбург, където е бил евродепутат за един ден. Ние младите трябва да направим промените в България, затова трябва да се образоваме добре и да останем да работим тук, категоричен беше младежът, който ще избира между два варианта за бъдещото си развитие – като юрист или като висш военен.

Всички ученици, които днес за един ден влязоха в Областна администрация показаха, че имат отговорно отношение към своето бъдеще и съзнават, че само с добра подготовка и силна мотивация могат да реализират мечтите си за успешна кариера.

IMG_8104Menijar za edin den

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...