Акценти
Начало / Образование / Девет паралелки с прием след 8 клас  в Плевенско са закрити

Девет паралелки с прием след 8 клас  в Плевенско са закрити

След приключилата изпитна кампания в област Плевен са закрити 7.5 паралелки в професионални гимназии с прием след завършено основно образование заради нереализиран прием. По същата причина са закрити още една профилирана и една непрофилирана паралелка с прием след 8 клас. Така общо закритите паралелки в област Плевен с прием след 8 клас са 9.5. Това показват обобщените данни от Регионалното управление на образованието в Плевен.

От утвърдения държавен план-прием в 46 професионални паралелки са реализирани 32, като 31 са в професионални гимназии в областта и една е  в средно училище.  17  от паралелките са сборни от професии/специалности.

В седем професионални гимназии в Плевен, Червен бряг, Кнежа и село Чомаковци ще има паралелките с две професии или специалности от професия, вместо утвърдения прием на паралелки с една професия или специалност.

С разрешение на финансиращия орган са разкрити маломерни паралелки в 8 професионални гимназии, като три от тях са в Плевен – в ПГСАГ „Никола Фичев”, ПГМХТ и в ПГХВТ „Луи Пастьор”. Другите са в училища в Белене, Кнежа, Червен бряг, Гулянци и Долни Дъбник. За новата учебна година са реализирани 8 паралелки в задочна форма на обучение, три от които ще са сборни.

От утвърдения държавен план-прием за обучение в 9 профилирани и 9 непрофилирани паралелки са реализирани по осем. Не е реализирана една профилирана паралелка в СУ „Анастасия Димитрова” – Плевен, и една непрофилирана в СУ „Стоян Заимов” – Плевен.

Продължава попълването на оставащите свободни места и към 13.09.2016 г. приемът се утвърждава от началника на РУО – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...