Акценти
Начало / Образование / Девет награди за акордеонистите от НУИ „ПанайотПипков” от конкурса „Танцуващи клавиши”

Девет награди за акордеонистите от НУИ „ПанайотПипков” от конкурса „Танцуващи клавиши”

С девет награди се завърнаха акордеонистите на „НУИ „Панайот Пипков” от четвъртото издание на Националния конкурс „Танцуващи клавиши”, който се проведе в Нови пазар. Традиционно плевенската акордеонна школа участва с най-голям брой изпълнители в конкурса. И тази година една от стипендиите на Министерство на културата е присъдена на плевенски възпитаник. Михаела Хиткова – ученичка на Ценка Тодорова,  води с най-много точки класирането в ІV възрастова група. Тя получи едногодишна стипендия по програма на Министерство на културата за деца с изявени дарби и таланти. В същата възрастова група Дейвид Иванов, с преподавател  Румен Тодоров, зае Второ място.  

С Първо място в І група е отличен Ансамбъл „Акордеомания-Джуниър” с ръководител Ценнка Тодорова.

В III възрастова група участие взеха петима представители на плевенската акордеонна школа. Първо място заеха Теодор Маринов, Гергана Илиева  и Александра Страшилова. Магда Цекова се класира на второ място, а Мая Тодорова, която направи своя дебют на този конкурс, зае трето място.

Четвъртокласникът Денислав Банев  е удостоен с второ място във II група.

„Много се трудихме, но си заслужаваше!”, сподели Гергана Илиева по повод представянето на  плевенските акордеонисти в „Танцуващи клавиши”.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...