Начало / Любопитно / Девет златни правила, които ще ви помогнат да се грижите добре за кожата си

Девет златни правила, които ще ви помогнат да се грижите добре за кожата си

Някои навици са от съществено значение при грижа за кожата и за сияен тен през цялата година. Какъвто и да е вашият тип кожа, ето десетте основни правила.

  1. Специфична грижа за всеки тип кожа

За да се грижите правилно за кожата си, преди всичко не забравяйте да изберете продукти, специално предназначени за вашия тип кожа. Сухата кожа няма същите нужди като мазната кожа.

  1. Обърнете специално внимание на нежните зони

Някои части на лицето ви (около очите, устните и др.) имат особено фина кожа. Те се нуждаят от специфични грижи, особено за околоочния контур и устните. Тези области са по-чувствителни и заслужават специално внимание.

  1. Нежно почистване

Грижата за чувствителната кожа започва с премахване на грима. Използвайте PH-неутрален препарат за отстраняване на грим, специално създаден за нежно почистване на кожата. Препоръчваме продутите за почистване на лице на Eucerin.

  1. Очи: рискова зона

Кожата около очите  е десет пъти по-фина от кожата на останалата част от лицето. Изберете специализирани продукти за премахване на грима в тази област.

5. Ексфолиацията е незаменима

Използвайте подходящо ексфолиращо средство веднъж или два пъти седмично. То трябва да бъде ефективно, но и щадящо. Изберете продукт с неутрален PH, който е идеален за изглаждане и почистване на кожата, като същевременно запазва естествения й баланс.

  1. Овлажняването е от съществено значение

Дермата е съставена от 70% вода, а епидермисът от15%.  За да поддържате кожата здрава използвайте качествени овлажняващи продукти

  1. Използвайте хипоалергенен грим – той е специално създаден, за да отговори на нуждите на всички видове кожа, дори чувствителна.
  2. Внимавайте за външните фактори

Замърсяване, дим, стрес … Всичко това има вредно въздействие върху кожата. Използвайте качествени продукти за грижа за кожата, за да предпазите кожата си от тези ежедневни натоварвания.

  1. Не пренебрегвайте устните

Веднага щом почувствате нужда, използвайте възстановяващ и овлажняващ крем за устни. Грижете се за тази особено крехка зона толкова често, колкото е необходимо.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...