Начало / Здравеопазване / Девет души дариха кръв в Плевен на Цветница

Девет души дариха кръв в Плевен на Цветница

Три дами и шестима мъже се включиха днес в кръводарителската акция на Районен център по трансфузионна хематология – Плевен и БЧК – Плевен, която по традиция се организира на християнския празник Цветница. Това информира за ИнфоПлевен д-р Анелия Цочева РЦТХ – Плевен. Мотото на акцията тази година бе: „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот от себе си!“.

Макар и бройката на дарителите да не изглежда никак голяма, миналата година в кампанията се включиха седем души. За сравнение, през 2014 година двойно повече кръводарители предприеха стъпка за безвъзмездно спасяване на човешки живот.

През последните години все по-малко хора даряват кръв, ако не им се налага заради близък или роднина. Даряването на кръв не е въпрос на пари, а на съпричастност, състрадание и любов. Кръвта е тази, която ни свързва. Тя е универсален символ на живота и най – ценното лекарство. Всеки от нас го носи във вените си и всеки от нас понякога се нуждае от него. Може би точно в този момент нечий живот зависи от една банка кръв.

Ако все пак някой е пропуснал възможността да дари кръв днес по една или друга причина, то това може да стане във всеки един друг работен ден от 09:00 до 16:00 часа в РЦТХ – Плевен, който се намира на бул. „Русе №36”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...