Начало / Последни новини / Девето място за Теодор Домозинов на световното в Естония

Девето място за Теодор Домозинов на световното в Естония

Теодор Домозинов от плевенския СКБ Изобор се класира на девето място в света в шампионата на планетата за юноши по класическа борба в Талин /Естония/. По една победа и загуба е равносметката на беленчанина в категорията до 77 кг, където съперници бяха 26 борци. Домозинов стартира от квалификациите с разгромен успех над Бинг Хонг Лин от Тайланд. На осминафинала обаче не успя да надвие Патрик Бернерз. Полякът претърпя поражение още в следващия кръг от руснака Дамир Ракхимов. Последният достигна до финала, но го загуби от иранеца Мухамед Азис Нагуси.

Другият възпитаник на СКБ Изобор – Иво Илиев падна още на старта от Игнасио Санфилипо при 67-килограмовите, където конкуренцията беше убийствена – 35 борци. Италианецът приключи още в следващия кръг след като го надви Луис Пейтън Оманя от САЩ.

Петър Антов /главен треньор на плевенския СКБ Изобор/ бе начело на юношеският национален отбор на България по класическа борба. От другите трима негови избраници най-силно се представи състезателя от Левски /София/ – Никълъс Сулев /63 кг/, който се класира на пето място.

Врачаните Захари Зашев /82 кг/ и Мариан Маринов /87 кг/ отпаднаха още след първите си схватки.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...