Начало / Култура / Девета стихосбирка представи плевенската поетеса Христина Комаревска

Девета стихосбирка представи плевенската поетеса Христина Комаревска

Премиера на новата си поетична книга – „Стълба от дим”, направи в ХГ „Дарение Светлин Русев” плевенската поетеса Христина Комаревска. Това е нейната девета стихосбирка, в която читателят ще я открие по-мъдра, по-зряла, по-взискателна и отговорна.

Още със заглавието – „Стълба от дим”, Комаревска кара читателя да се замисли.  „Заглавието ми хрумна докато преглеждах стари  ръкописи. Прозвуча ми доста замислящо. Реших, че целият човешки живот се основава на илюзии, с които всекидневно да се  преборваме. Нашият вътрешен свят не е реалността и затова, за да стигнем до своята мъдрост и своите откровения, трябва да започнем първо от  себе си – да опознаем себе си. Въпреки, че е стълба от дим, аз  все пак се държа за перилата й, защото искам да остана вярна на себе си”, сподели Христина Комаревска.

Тя не премълча, че в днешния ден духовността е поставена в килера. „Но ние не трябва да преставаме да се учим, да срещаме хората, които ни дават кураж да вървим напред и да служим на словото, доколкото можем”, не губи увереност поетесата, защото е сигурна, че „поетите са мисионери, които са предтечите на Спасителя”.

Новата стихосбирка на Христина Комаревска представи Албена Декова. Стихове прочете Даниела Заркова. Прозвуча музика на пиано в изпълнение на Силвия Михова.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...