Акценти
Начало / Политика / Дебат за образа на българския президент започна от Плевен

Дебат за образа на българския президент започна от Плевен

Кръгла маса „Българският президент” се проведе днес в Плевен. Инициативата за нейното провеждане се е зародила в интернет от група блогъри с различни професии и е провокирана от гафовете, които Росен Плевнелиев е сътворил като глава на българската държава, обясни от името на инициаторите Николай Славчев на пресконференция след форума. „Идеята  ни е да обясним с общи усилия на държавния глава какво представлява президентската институция и какво очакваме ние, като български граждани от човека, който представлява нацията ни пред света, какво се крие зад  израза български национален интерес и как следва да бъде защитаван. Така ще  помогнем за създаването на ясен и отчетлив образ на президента на Република България и това ще е полезно не само за действащия президент, а и за следващите кандидати за този пост”, допълни Славчев.

С тази кръгла маса в Плевен се поставя началото на поредица от подобни срещи в страната, чиято цел е  президента Плевнелиев сам да освободи поста на държавен глава.

Гафовете на сегашния президент са  многобройни – някои комични, други са направо опасни, подчерта юристът Десислава Христова. Тя е подготвила писмо до президента, в което мотивира искането за неговата оставка, посочвайки, че президента Плевнелиев се държи като „феноменален национален предател” и „накърнява достойнството на страната ни”. С такива писма ще завършва всяка една от срещите в страната, следващата от които ще е в София.

Създателите на инициативата подчертаха, че целта им е чрез дебат да бъде оформен бъдещият образ на българския президент и така да подпомогнат политиците при издигането на техните кандидати за този пост.

Тъй като нямат политически опит, са потърсили подкрепа от политици. Един от първите, който се е отзовал на поканата, е Румен Петков, зам.-председател на АБВ. Той заявил готовност да помогне за организирането на национална кръгла маса „Българският президент” в столицата. Днес зам.-председателят на АБВ взе участие в първата кръгла маса в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...